Leraar

André Struik

André Struik is oprichter en leraar van Mu Mon Kan (5de dan Aikido). Hij is gecertificeerd als Aikidoleraar door NOC/NSF niveau 3.

Al vanaf het begin dat André Aikido beoefent, beoefent hij het Aikido zoals wordt onderwezen door Suganuma Sensei in Japan. Suganuma Sensei volgt de basis van Aikido en geeft al meer dan 47 jaar les in Fukuoka, in het zuiden van Japan.

Download hier de "Shugyo" geschreven door André.

Samenwerking met Ima Juku

André Struik (Dojo Cho Mu Mon Kan) en Arjan de Vries (Dojo Cho Ima Juku) slaan als sinds 2006 de handen ineen om Aikido in de regio Midden Nederland op de kaart te zetten.

De geschiedenis van het tweetal gaat terug naar 1994/95. Vanaf dat moment hebben ze samen getraind. Doordat er een direct persoonlijk contact is met Suganuma Sensei (8ste dan) uit Fukuoka Japan beoefenen zij het Aikido zoals onderwezen door hem. Ze volgen stages in Nederland van deze grootmeester en zijn meerdere malen naar Japan geweest om daar onder leiding van deze directe leerling van de grondlegger van Aikido te trainen.

Ima Juku en Mu Mon Kan zijn lid van de landelijk erkende organisatie Aikido Kenshukai Nederland. Beiden zijn ze rijkserkend Aikidoleraar niveau 3 (NOC/NSF).